Odličan SEO – put do uspeha!!Nije potrebno previše objašnjavati zašto je dobro rangiranje na Google-u od neprocenjive važnosti. Optimizacija za pretraživače je kompleksan posao i zahteva nekoliko različitih veština, ali je vrlo dostupna i dugoročno isplativa.

Neophodno je, pre svega, naglasiti da je ovo proces koji uvek traje. Google menja svoj algoritam, a takođe, koliko god da se menja, prioritet daje onim sajtovima koji se redovno održavaju i konstantno ažuriraju.

Šta je zapravo SEO?


SEO je skraćenica za search engine optimization (optimizacija za internet pretraživače), što znači da ako vaš sajt prati standarde najvišeg kvaliteta, ukoliko je jasno naznačeno šta je tema sajta uz pomoć pažljivo izabranih ključnih reči, a posetioci provode dosta vremena na vašem sajtu – velika je šansa da ga Google pozicionira na sam vrh SERP-a (search engine result pages).

Iako sajt zahteva konstantno održavanje, potrebno je napraviti snažne temelje za dobro SEO rangiranje.

Sajt treba da bude tehnički besprekoran kako bi se brzo učitavao, što znači da vam je potreban dobar programer, kako ne bi bilo prepreka u linijama koda koje otežavaju da se Google crawler algoritam „provlači“ kroz pozadinski deo sajta.

Koji su drugi elementi dobrog SEO?


Nakon što ste se osigurali da imate internet sajt koji se brzo učitava, potrebno je da obezbedite sadržaj koji je optimizovan za web. Slike i fotografije ne smeju biti prevelike, zatim je potrebno da strateški rasporedite ključne reči u tekstualnom sadržaju (pogledajte više o tome u odeljku za copywriting), a da tekstovi i dalje ostanu zanimljivi vašoj ciljnoj grupi, čime postižete da će oni sadržaj videti, pročitati, kliknuti na poziv na akciju i provesti neko vreme tamo.

Što više posetioca ima vaš sajt – to će pozitivno uticati na vaš SEO!

Šta su vaši dugoročni ciljevi?


Nakon što ste sve uradili kako treba, potrebno je da vaš sajt proveravate redovno, kako biste se uverili da nema „mrtvih“ linkova, da uradite poneku korekciju, da redovno ažurirate svoj blog, galeriju i druge elemente sajta. Vaš prioritet bio je i ostaće da privučete posetioce, u čemu vam svakako može pomoći i digitalni marketing.

Počnite sa SEO već danas!