SEO & Copywriting

Odličan SEO – vaš put do uspeha!!Nije potrebno previše objašnjavati zašto je dobro pozicioniranje na Google-u od neprocenjive važnosti. Optimizacija za pretraživače je kompleksan zadatak i zahteva više različitih tehnika, ali je vrlo dostupna i isplativa na duge staze.

Treba naglasiti da je to proces koji stalno traje. Google stalno menja svoj algoritam, ali bez obzira na te promene uvek daje prioritet redovno održavanim i ažuriranim sajtovima.

Šta je zapravo SEO?


SEO je skraćenica za Search Engine Optimization (optimizacija za internet pretraživače) – što znači da ako vaš sajt prati standarde najvišeg kvaliteta, ukoliko je jasno naznačeno šta je tema sajta uz pomoć pažljivo izabranih ključnih reči, a posetioci provode dosta vremena na njemu – velike su šanse da će se vaš sajt naći u vrhu pretrage SERP-a (stranice rezultata pretraživača).

Iako sajt zahteva konstantno održavanje, potrebno je napraviti snažne temelje za dobro SEO rangiranje.

Sajt treba da bude tehnički besprekoran kako bi se brzo učitavao, što znači da vam je potreban dobar programer, kako ne bi bilo prepreka u linijama koda koje otežavaju da se Google crawler algoritam „provlači“ kroz pozadinski deo sajta.

Dobar copywriting – bolje rangiranje sajta na pretraživačima


Nakon što ste se osigurali da imate internet sajt koji se brzo učitava, potrebno je da obezbedite i sadržaj koji je optimizovan za web. Slike ne smeju biti prevelike, a tekstualni sadržaj (copywriting) mora biti vidljiv i privlačan i za pretraživače, sa strateški raspoređenim ključnim rečima. Osim toga, tekstovi, moraju biti zanimljivi i vašoj ciljnoj grupi kako bi ih pročitali, kliknuli na poziv za akciju i proveli neko vreme na vašem sajtu.

Što više posetioca ima vaš sajt – to će pozitivno uticati na vaš SEO!

Šta su vaši dugoročni ciljevi?


Nakon što ste sve uradili kako treba, potrebno je da vaš sajt proveravate redovno, kako biste se uverili da nema „mrtvih“ linkova, da uradite poneku korekciju, da redovno ažurirate svoj blog, galeriju i druge elemente sajta. Vaš prioritet bio je i ostaće da privučete posetioce, u čemu vam svakako može pomoći i digitalni marketing.

Počnite sa SEO već danas!